Zin in vriendschap

Op alle leeftijden kunnen vriendschappen een bron van stimulans, plezier en steun zijn. Door diverse omstandigheden kan de vriendenkring door de jaren heen wel kleiner zijn geworden. Veel vrouwen die ouder worden, komen alleen te staan. Een grote groep wordt weduwe, het aantal gescheiden vrouwen neemt toe. Daarnaast hebben vrouwen van 55 jaar en ouder wellicht meer tijd en ook meer verlangen naar gezelschap van vrienden. 

Doel

Het doel van de cursus is vriendschappen te verbeteren of nieuwe vriendschappen te sluiten. Tijdens de cursus werken de deelnemers in kleine stappen toe naar het actief aangaan van nieuwe vriendschappen of het verdiepen van bestaande contacten.

Inhoud cursus

De cursus ‘Zin in vriendschap’ biedt u de gelegenheid uw ervaringen met vriendschap op een rij te zetten en met anderen uit te wisselen. Hierdoor wordt duidelijker wat vriendschappen voor u betekenen en hoe u ermee om wilt gaan.De rode draad van deze cursus is de vraag: hoe waardeer ik mijzelf, ook als vriendin?De cursus bestaat uit informatie, bespreking van persoonlijke ervaringen en oefeningen. Bij elke les horen ook opdrachten.

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Verwachtingen
  • Vriendschap in het verleden
  • Zelfwaardering
  • Nieuwe contacten maken
  • Omgaan met teleurstellingen en conflicten.

Voor wie?

De cursus is bestemd voor vrouwen van 55 jaar en ouder die samen stil willen staan bij het thema ‘vriendschap’. In de bijeenkomsten worden mogelijkheden aangereikt om nieuwe vriendinnen te vinden en bestaande vriendschappen te verdiepen.

Wie
Voor vrouwen van 55+. Voor praktische Informatie over de cursus klikt u hier.