Cursus Help.. mijn kind kan niet zonder!

Cursus Help.. mijn kind kan niet zonder!  weer van start in Zaandam 

De Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder’ vindt plaats in Zaandam en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn op donderdag 26 maart, donderdag 2, 9 en 16 april 2020 en een terugkombijeenkomst op 12 mei 2020.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:

– Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
– Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
– Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Meer informatie Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding.

Data zijn: 26 maart, 2, 9 en 16 april en terugkombijeenkomst op 12 mei 2020

Groepsgrootte:  12 deelnemers
Opzet:               5 avonden van 17.00 – 19.00 uur

Aanmelden:      088 – 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Locatie:            St Cathrijnestraat 12, 1501 NN Zaandam

Meer informatie over de cursus: data en plaatsen, vindt u op www.brijderjeugd.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.