Workshop Goed geslapen?

De gezondheidsraad Heemskerk organiseert de workshop

Goed geslapen?

Iedereen ligt wel eens een nachtje te woelen. Door drukte, door stress of spanning, door een spannende afspraak de volgende dag. Voor een keertje is een slechte nacht niet zo heel erg. Maar het moet niet te vaak voorkomen!
Een langere tijd slecht slapen heeft grote invloed op ons dagelijks functioneren. Als we ons niet uitgeslapen voelen, zijn we sneller geïrriteerd en kunnen we ons niet goed concentreren. Dat kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld in het verkeer.
Maar ook op ons lichaam heeft slecht slapen over een langere periode negatieve effecten. Langdurig slecht slapen kan leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en nog een groot aantal lichamelijk kwalen. Daarnaast kan slaapgebrek ook depressieve gevoelens veroorzaken of verergeren.
De workshop Goed geslapen? wordt gegeven door een slaapoefentherapeut, een deskundige op het gebied van slaaphygiëne. In de workshop komen de mogelijke oorzaken van slapeloosheid aan de orden en de maatregelen die u zelf kunt nemen. Tijdens en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De workshop wordt gegeven door Nathalie Sengers in Gezondheidscentrum Broekpolder op
25 maart van 19:30 – 21:30
26 maart van 14:00 – 16:00
De toegang bedraagt € 1,–
Inschrijven via www.gezondheidsraad-heemskerk.nl/inschrijven

Reacties zijn gesloten.