Please wait while you are redirected...or
Click Here if you do not want to wait.
Het verlies van een dierbaar persoon door de dood is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven die rouw tot gevolg heeft. Gevoelens van verdriet, pijn eenzaamheid, boosheid of angst kunnen uw leven veranderen. Misschien ervaart u dat niets meer hetzelfde is. U merkt dat de realiteit van het verlies duidelijker wordt en u vraagt zich af of anderen dit ook zo ervaren. Hoe ga je met deze gevoelens van rouw om?
Bijeenkomsten rouw lotgenoten Stichting Welzijn Beverwijk
Bekijk hier het filmpje voor meer informatie.
In de regio bieden we verschillende mogelijkheden met lotgenoten te praten over uw gemis:
Inloop Rouw BeverwijkRouwgroep Heemskerk
Over uw rouw mag gesproken worden
Het verlies van een dierbaar persoon is een ingrijpende gebeurtenis die het leven behoorlijk op zijn kop kan zetten. Gevoelens van verdriet, pijn, eenzaamheid, boosheid, angst en ontkenning kunnen elkaar afwisselen. Niets lijkt meer hetzelfde.
Er is sprake van een leven voor het overlijden en een leven na het overlijden. Te vaak blijkt dat na enige tijd de aandacht van de omgeving voor uw rouw minder wordt. Misschien voelt u zich wel bezwaard om bij dierbaren uw gevoelens te tonen?
In de lotgenotengroep rouw zitten mensen die weten hoe rouw voelt, omdat ze het zelf hebben meegemaakt. De groep is gemêleerd en de deelnemers hebben kortere of langere tijd geleden te maken gehad met een verlies.
Ieder rouwproces is uniek en duurt zo lang als het duurt.
Onder begeleiding van Sylvana Groen (Socius Maatschappelijk Dienstverleners) en Hans Bruin (Stichting Welzijn Beverwijk/Sociaal team) gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hun rouw. Hiermee zijn ze van waardevolle betekenis voor elkaar. Er is aandacht voor elkaars verhalen, elkaars gevoelens.
Omdat de fases van het rouwproces van deelnemers verschilt kan ook geleerd worden van elkaar.
De bijeenkomsten lotgenoten rouw worden georganiseerd door Stichting Welzijn Beverwijk, Socius Maatschappelijk Dienstverleners en Sociaal team Beverwijk.
Waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden iedere tweede donderdag van de maand van 15.00-16.00 uur plaats in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk.
Het initiatief van Socius en de Stichting Welzijn Beverwijk is aanvullend op de reeds bestaande lotgenoten groep bij rouw en verlies vanuit de gezamenlijke kerken in Heemskerk.
Meer informatie
U kunt voor meer informatie contact opnemen met:
- Sylvana Groen (Socius Maatschappelijk Dienstverleners)
T 06 - 339 580 04 E sgroen@socius-md.nl
- Hans Bruin (Stichting Welzijn Beverwijk)
T 06 - 335 848 63 E h.bruin@sociaalteambeverwijk.nl
Lotgenotengroep
Het verlies van een dierbaar persoon door de dood is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven die rouw tot gevolg heeft. Gevoelens van verdriet, pijn eenzaamheid, boosheid of angst kunnen uw leven veranderen. Misschien ervaart u dat niets meer hetzelfde is. U merkt dat de realiteit van het verlies duidelijker wordt en u vraagt zich af of anderen dit ook zo ervaren. Hoe ga je met deze gevoelens van rouw om?
Deelname aan een lotgenotengroep biedt u de mogelijkheid om met mensen, die hetzelfde verlies hebben meegemaakt, hierover te praten. Dit kan herkenning, steun of troost tot gevolg hebben. U merkt dat u er niet alleen voor staat en u merkt dat u geen uitzondering bent in uw gevoelens. U voelt zich gehoord en hopelijk begrepen. U ontdekt dat ieder rouwproces uniek is. Nergens staat een tijd voor, er bestaan geen ‘regels’ voor rouwen. Vertrouw op uw eigen gevoel.
Voor wie
Voor een ieder die een partner door de dood verloren heeft. Ons advies is echter om minimaal vanaf 6 maanden na het overlijden aan de groep deel te nemen. Ook bestaat de mogelijkheid voor een lotgenotengroep voor jong volwassenen bij het verlies van een vader of moeder.
Hoe
Voorafgaande aan deelname vindt een persoonlijk gesprek plaats.
- De groep voor lotgenoten voor partnerverlies bestaat uit maximaal 8 personen. Er vinden 10 bijeenkomsten plaats.
- Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema besproken dat betrekking heeft op voorkomende aspecten van een rouwproces. Zoals, hoe ervaar je het alleen zijn, waar haal je je kracht vandaan, voor jezelf zorgen, contact met familie en vrienden. Deelnemers kunnen zelf ook een thema inbrengen.
- De samenstelling en aantal bijeenkomsten van andere groepen vindt in overleg bepaald.
Wanneer
Bij voldoende deelname starten we:
- Half januari starten we een 2e groep. Het tijdstip wordt later bekend gemaakt.
Waar
De bijeenkomsten vinden plaats in het parochiecentrum naast de Laurentiuskerk, A.Verherentstraat 2 te Heemskerk.
De groepen worden vanuit de gezamenlijke kerken georganiseerd, maar zijn voor een ieder toegankelijk, ongeacht religie of leeftijd.
Rouwen is universeel.
Praktisch
Er zijn geen kosten aan verbonden. Voorafgaande aan de 1ste bijeenkomst ontvangt u een schriftelijke uitnodiging. De rouwbegeleiders hebben een training bij de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding gevolgd.
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Elsa Heyblok via 0251 - 23 61 56 of martinenelsa@casema.nl